Hälytysosasto

Tulosta

Hälytysosasto vastaa palokunnan operatiivisesta toiminnasta. Toiminta perustuu Varsinais-Suomen Aluepelastuslaitoksen kanssa solmittuun palokuntasopimukseen.

Hälytysosasto suorittaa palokunnan tehtäviin kuuluvat sammutus- ja pelastustehtävät, tehtävät kohdistuvat pelastamaan ihmisiä ja omaisuutta tulipalojen tai muiden onnettomuuksien sattuessa ja myös ennaltaehkäisevään työhön, jota on mm. valistustilaisuudet. Tehtäviä varten henkilöstö kouluttautuu jatkuvasti harjoituksissaan ja erilaisilla kursseilla.

Hälytysosaston toimintaan pääsee mukaan 16 vuotta täyttänyt mies tai nainen, jolla on kyky toimia ryhmässä, normaali terveydentila ja terveet elämäntavat.

Hälytyksiin osallistuvilla henkilöillä on vähintään 18 vuoden ikä ja sammutustyökurssi suoritettuna. Mukana on myös naisia, jotka ovat suorittaneet samat koulutus- ja soveltuvuusvaatimukset kuin miehetkin.

Palokunta kouluttaa kaikki hälytysosaston jäsenet.

Toimintaan pääsee mukaan saapumalla paikalle ja ilmoittamalla halukkuutensa hankkia itselleen hyvä harrastus, josta on varmasti hyötyä myös kotona.

Harjoitukset

Hälytysosasto pitää harjoituksia keskiviikko-iltaisin klo 19-21, koulutusohjelman mukaisesti. Harjoitukset sisältävät teoriaa ja käytännön harjoituksia liittyen palo- ja pelastustoimintaan.

Hälytykset

Hälytysilmoitukset hälytysosastolaisille tulevat puhe- tai tekstiviestinä matkapuhelimiin.

Valistustyö

Valistustyö kuuluu myös nykypäivänä tärkeänä osana toimintaamme. Käymme esittelemässä toimintaamme erilaisissa yleisötilaisuuksissa, sekä koulutamme kansalaisia mm. alkusammutus- ja kansalaistaidoissa.

Muu toiminta

Suoritamme mahdollisuuksien mukaan meille tarjottuja talkootöitä.

Karjalan VPK ei maksa jäsenilleen korvausta palokuntasopimuksen mukaisista töistä vaan hälytysosaston jäsenet toimivat tehtävissä vapaapalokuntahengen mukaisesti täysin korvauksetta.

 

Mikäli kiinnostuit asiasta, tule paikalle :)

 

Facebook Like

Sunday the 21st. Joomla 2.5 Templates.